toppic_08.jpg


Hvad siger WeightLog bruger
Per Eriksen
 

per e.jpg

Overskueligt og virkelig brugervenligt

"Vi kan gå ude i hallerne og se data på dyrerne på iPad eller smartphone, og vi kan sidde inde og jonglere med de samme data på PC'en", siger Per Eriksen

"Det fungerer fantastisk godt. Vi kan gå ude i hallerne og se data på dyrene på iPad eller smartphone, og vi kan sidde inde og jonglere med de samme data på PC'en. WeightLog er meget overskueligt og virkelig brugervenligt, og det er nemt at lægge data ind og slette data i vejeprogrammet. At oprette og flytte rundt på vægte - det er der ingen ben i."

Det siger Per Eriksen, indehaver af Båstlund Mink ved Billund, hvor han har 5.700 tæver. Han investerede i vejeprogrammet i 2016 og har kørt med det i en hel sæson.

- Med WeightLog er man helt sikker på - med vægtene spredt korrekt - at få et reelt vægtgennemsnit, også selv om de står i en hal med lidt mindre kulde eller varme end i de andre haller. Desuden kan man trække på den enkelte hal eller enkelte dyr og se, hvordan dyrenes vægt er i forhold til den øvrige del af farmen, siger Per Eriksen videre og fortsætter:

- Vi kan se, hvordan dyrene trives, både om de går op og ned i vægt, og vi får et tydeligt overblik over tilvækst i løbet af året og en klar fornemmelse af vægttabet i vinterperioden frem til flushing. Det er specielt i vinterperioden og i vækstsæsonen, at WeightLog er en stor hjælp i dagligdagen.

Arbejdsbesparende

Per Eriksen beskriver vejeprogrammet som arbejdsbesparende, fordi man dagligt får vækstdata på dyrene helt automatisk og har dem med det samme på computeren.

"Før skulle vi to mand ud for at veje dyrene manuelt. Det tog mellem tre kvarter og en time hver uge", fortæller han.

Jævn og konstant tilvækst

Ydermere kan data fra WeightLog give sikkerhed for, at man i vækstsæsonen får en jævn og konstant tilvækst, ligesom man i dieperioden kan sikre sig, at tæverne holder huld.

"Vi kan se, hvornår vi skal være opmærksomme på tæverne, hvornår de går ned i vægt, og hvornår de begynder at blive presset, hvilket giver en bedre mulighed for at styre fodringen, så de får foder nok", pointerer Per Eriksen og tilføjer:

"Og det, at vi får data hele tiden og hele tiden kan følge med i, hvordan dyrene trives, er nok den største fordel ved WeightLog. Vi har nemmere ved at styre dyrene f.eks. i vinterperioden. Og så sparer vi en hel del mandetimer, fordi vi ikke mere skal veje manuelt."

Betyder noget for frugtbarhed

For Per Eriksen er der ingen tvivl om, at de forbedrede muligheder for at kontrollere vægttab og tilvækst kommer til at betyde noget for frugtbarhed blandt tæverne og for skindstørrelsen.

"Med WeightLog er vi også klar til en fremtid, hvor mere og mere bliver koblet sammen elektronisk og styret fra en computer", siger han og efterlyser her og nu mulighed for at få data om den lokale udendørs temperatur ind over WeightLog og følge den i vinterperioden for at se paralleller til fodring/vægttab.

"Det ville være et stort plus", siger Per Eriksen, der for kontrollens skyld manuelt har vejet dyr, som er med i det elektroniske vejesystem. En difference på blot 25 gram er, hvad han har konstateret.

"Og det er helt OK", siger han.                                                                                                                                                         Per Eriksen, Båstlund Mink

Tilbage til oversigten