toppic_08.jpg


Hvad siger WeightLog bruger Peter Tegllund
 

 
Peter_Tegllund.png
 

Giver overblik og kan udvikles til noget mere

WeightLog er en god daglig hjælper. Jeg ser et stort potentiale i vejesystemet fremadrettet, siger Peter Tegllund

"Det er en god investering, fordi det giver overblik. Og så kan det udvikles til noget mere, hvorfor der virkelig er fremtid i det. Slet ingen tvivl om det."
Sådan opsummerer Peter Tegllund sine umiddelbare erfaringer med WeightLog, som han har anvendt i 10 måneder på sine to farme med tilsammen 10.000 tæver. NRR Minkfarm hedder de og ligger ved Frederikshavn.
"Jeg kigger i WeightLog, før jeg går ud i hallerne til dyrene, og kan reagere på den målte gennemsnitlige vægt, får et praj om vi skal op eller ned i foder - og det er vigtigt, faktisk er det meget vigtigt. Dataene i vejesystemet hjælper med til at vise, hvad vi skal have fokus på, og hvor vi er på vej hen med dyrenes vægt. Med to farme har vi hele tiden fakta om, hvor det går bedst og kan sammenligne de to farme. Blev der fodret rigtigt i weekenden? Og når vi har fået lidt mere erfaring med WeightLog, kan vi også forholde os til vind og vejr - især frost og blæst", siger Peter Tegllund og tilføjer, at han kigger på, hvordan helhedsbilledet er for farmene. Går det op eller ned med den gennemsnitlige vægt.

Et stort potentiale
"WeightLog er en god daglig hjælper. Jeg ser et stort potentiale i vejesystemet fremadrettet, når det først er kørt ind. Man skal have noget erfaring med det, før man kan bruge det optimalt", siger han videre og peger på vinter- og drægtighedsperioderne som de perioder, hvor man kan få mest ud af at bruge WeightLog, men tilføjer dog:
"Vejesystemet er godt hele året, og vi kan bruge det hele året."

 Alle kan bidrage med idéer
Overblik er nøgleordet for Peter Tegllund, der har en klar forventning om, at WeightLog kan komme til at give overblik over mere og andet i årene fremover, end tilfældet er i dag.
"Meget vil blive udviklet på basis af data, kurver og grafer i fremtiden, og jeg er sikker på, at alle vi minkfarmere vil få adgang til at bidrage med idéer, som kan blive indført i vejesystemet. Det er sådan noget, Hedensted Gruppen er gode til - at fange idéer og udvikle. Og når vi ser, hvor meget længere fremme man er inden for kyllinge-, svine- og kvægavl, hvad angår fodring og fodringssystemer, så er der helt sikkert et stort udviklingspotentiale i vores branche", siger Peter Tegllund.

                                                                                                                                                                                                        Peter Tegllund, NRR Minkfarm ApS

Tilbage til oversigten